Euro 2016 Romania - Multabafta.com

Euro 2016: o cale spre victorie



Campionatul European de fotbal Euro 2016 este al 15-lea turneu de fotbal pentru echipele țărilor europene, care are loc sub auspiciile UEFA și se desfășoară în perioada 10 iunie-10 iulie 2016. În septembrie 2008, comitetul executiv al UEFA a decis că la Euro 2016, pentru prima dată vor participa 24 de echipe. Pe 28 mai 2010, la Geneva, drept țara de desfășurare a fost aleasă Franța (a treia oară în istorie). Câștigătorul acestui campionat va participa la Cupa Confederațiilor din 2017 în Rusia.

Euro 2016 Romania Squad - Multabafta.com

Deja de la începutul istoriei sale echipa românească, a meritat invitația la primul campionat mondial din 1930. Este de remarcat că, printr-o astfel de onoare, România a devenit una dintre cele patru echipe, care, împreună cu Belgia, Brazilia și Franța, a avut norocul de a juca la primele trei campionate mondiale.

După-al Doilea război mondial fotbalul s-a aflat într-o poziție dificilă, iar țara a suferit șocuri sociale, economice și politice. Prin urmare, este destul de clar din ce motive Steaua a decis să nu ia parte la lupta pentru dreptul de a juca la cupa mondială din 1950, care a avut loc în Brazilia. În următoarele două- selecții din1954 și 1958 Galbenii nu au realizat nimic notabil, iar în 1962, chiar mai mult, au refuzat să participe la turneul de calificare.

In 1970 băieții din Carpați, aflându-se la CM din Mexic, cât pe ce să câștige într-un grup foarte puternic. Pierzând în fața englezilor cu 0:1 și biruind Cehoslovacia 3:0, românii pentru a continua lupta, aveau nevoie să câștige de la superbii brazilieni, pentru care juca Pele. Meciul a fost foarte tensionat, România aproape a reușit să facă imposibilul, dar, totuși, nivelul Braziliei și-a făcut treaba – brazilienii au învins cu scorul de 3:2.

Este interesant că, în ciuda rezultatelor strălucite a clubului de fotbal românesc pe arena internațională, în timpul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, de-a lungul unui întreg deceniu (1974 – 1984), echipa nu a putut să pătrundă la marele turnee internaționale.

Euro 2016 Romania - Multabafta.com 2

O consolare a devenit participarea echipei la campionatul European-1984 în Franța, dar acolo ea nu s-a distins. În primul tur, în meciul contra viitorilor finaliști – spaniolii – echipa a căpătat un punct. Dar, în continuare, Germania și Portugalia au câștigat de la echipa română, aruncând-o pe ultimul loc, al patrulea.

Dar atunci când cu adevărat s-a aprins steaua marelui jucător Gheorghe Hagi, care a fost numit Maradona din Carpați, prima echipă a țării într-adevăr a adăugat în clasă. Ca un exemplu, din 1990 până în 1998, steaua de trei ori consecutiv la campionatele mondiale, fără nici un fel de probleme depășea faza grupelor.

Campionatul Mondial în Statele Unite, în general, este considerat cea mai bună realizare din istoria echipei românești – în faza de 1/8 a campionatului românii s-au întâlnit cu argentinienii, cărora presa cu bună știință le-a dat mari avansuri. Golul lui Dumitrescu și Hagi în a doua jumătate a permis Stelei să rupă adversarii și să ajungă la sferturile de finala. Tricolorii au fost aproape de semi-finale, dar în loviturile de departajare suedezii au fost mai buni.

Euro 2000 este, de asemenea, marcat de succes – românii au șocat întreaga lume veche, ieșind din grupul de moarte, lăsând în urmă Anglia și Germania. Din păcate, echipa nu a avut forța necesară în sferturile de finală împotriva Italiei.

Odată cu plecarea lui Gheorghe Hagi din echipă, ea, ca într-un basm, și-a pierdut fosta putere și până la Euro 2008, a ratat toate forurile internaționale.

În Austria și Elveția, echipa românească a surprins plăcut, dovedind încă o dată, că nu degeaba a ajuns la principalul turneu European. Fiind într-un grup cu Olanda, Franța și Italia băieții din Carpați, aproape au câștigat biletul pentru sferturile de finala, după doua egalități senzaționale cu Les Bleus și Azzurri.

S-ar părea că progresul este evident, dar nici la CM din Africa de sud, nici la Euro în Ucraina și Polonia, nici în Brazilia românii nu au ajuns.

Această descriere pe portalul multabafta.com oferă informații cu privire la fiecare aspect al participării României la Campionatul European de fotbal EURO 2016.

Originea poreclei: Tricolorii, Galbenii, Puii.

Principala poreclă a echipei este considerată a fi Tricolorii, cu toate acestea, numele se folosește aproape pentru toate echipele, simbolica națională a cărora conține un număr corespunzător de culori.

Euro 2016 Romania - Multabafta.com 3

Interesantă este originea poreclei Galbenii sau Puii – în timpul dictaturii lui Ceaușescu, această culoare a fost dominantă, piratând un subtext politic și a întruchipat soarele și bunăstarea. Cu toate acestea, culoarea a rămas pentru mai mult, în perioada modernă – este de remarcat, că la campionatul mondial din 1998, avut loc în Franța, întreaga componență a echipei a decis să-și vopsească parul exact în culoarea galbenă. Prin urmare, fanii destul de des îi menționează ca fotbaliștii echipei de Puișori.

Astăzi echipa națională a României ocupă locul al 19 în clasamentul FIFA și este considerată o echipă de mijloc în fotbalul mondial.

Ora de vârf în istoria echipei naționale a sosit în anii ‘ 90 – Puii de trei ori consecutiv, au ajuns la campionatul mondial și de trei ori, fără probleme semnificative au depășit bariera de grup. Ei bine Campionatul Mondial din SUA din 1994 până în prezent rămâne în memoria a sute, mii și milioane de fani ai Galbenilor – atunci românii, conduși de Gheorghe Hagi, au ajuns până în sferturile de finală.

Ultima dată băieții din Carpați au bucurat fanilor lor, în 2008, când aproape că au reușit să iasă din grupa morții, unde, în afară de români se aflau Niderlanda, Franța și câștigătoarea cupei mondiale 2006 -Italia.

Componența echipei. Analiză generală

Principalul lucru – nu ratați – pare a fi principiul-cheie și filozofia lui Iordachescu. Prin urmare, nu e de mirare, că un aspect deosebit pentru antrenorului experimentat este apărarea. La poartă- portarul stabil al echipei Fiorentina, Ciprian, Tătărușanu, lângă – Rat, Vlad Chiricheș, care, până când nu a justificat speranțele și uriașele avansuri, Dragoș Grigore și Paul Papp. Este de remarcat, că cel mai mare număr de meciuri în echipă, a petrecut linia defensivă – Anghel păstra în mod constant toată verigă în formă bună, în speranța, că astfel jucătorii vor dobândi o mai mare încredere în propriile forțe, consolidându-se în continuare.

Ca un fapt, Tricolorii în cele zece jocuri de calificare au ratat doar modeste două goluri. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem, că Iordănescu aici a avut drept adversari insulele Feroe, Finlanda, Ungaria, Irlanda de Nord și Grecia – cu totul demoralizată pe atunci. Cum se vor desfășura evenimentele în Franța – în curând vom afla. Dar trebuie să remarcam un anumit progres al fotbalului românesc în ultimii ani.

Este interesant că, în cele din urmă Iordănescu a renunțat la serviciile lui Pappa și a decis să nu ia subiectului la Euro, deși el a jucat, cel puțin, două ori pe degetul mare în sus și a fost capabil de a lovi porțile irlandezilor, de altfel, rivalii direcți în lupta pentru un loc.

De la mijlocași trebuie să remarcăm unele persoane interesante – Gabriel Torje și Alexandru Maxim. De asemenea, Iordănescu are în ajutor, patru reprezentanți ai Steaua – Mihai Pintilii, Adrian Popa, Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu, jucători de fotbal, care, împreună, arata foarte cool.

Mult mai rău stau lucrurile pe muchia de atac – România de mult timp se confruntă cu un deficit de buni atacanți și în acest moment nu se bucură de o abundența de goluri.

Doar trei jucători au marcat câte două goluri – Bogdan Stancu, sus menționatul Papp și Constantin Budescu, care, de asemenea, nu a rezervat un bilet pentru campionatul continental.

Și cum rămâne cu restul? În listă, în afară de Stancu, figurează numele lui Claudio Keşeru, Denis Alibec și Florin Andone. Trio de mai sus este destul de bun, dar doar în campionatul Bulgariei, României și Segunde.

Cel mai adesea colectivul începe jocul într-o locație 4-2-3-1, dar cu adversarii puternici se reconstruiește în 3-5-2, și se apără cu toată echipa. La organizarea atacurilor românii în mod regulat folosesc lungi pasuri diagonale și aruncări în careul de joacă, unde așteaptă Stancu și Keşeru, care au o lovitură zdrobitoare.

Despre această echipă are multe de spus faptul, că România doar de două ori a permis adversarilor să ia poarta. Este cel mai bun indicator în rundul tuturor participanților runde de calificare. Dacă înainte ne-am obișnuit că în componența României au fost întotdeauna stele luminoase, acum aceasta echipa națională e puternică prin jocul colectiv.

Principalul atu al selecționatei României este interacțiunea colectivă, trecerea rapidă din apărare la atac. Multă Baftă aduce toate ultimele noutăți, Informații, actualizări despre Campionat – tot ce ați putea dori sau tot de ce aveți nevoie.

Componența echipei naționale a României

Portari:

  • Costel Pantilimon
  • Ciprian Tătăruşanu
  • Silviu Lung

Fundaşi:

  • Alexandru Măţel
  • Răzvan Raţ
  • Cosmin Moţi
  • Vlad Chiricheş
  • Valerică Găman
  • Steliano Filip
  • Dragoş Grigore
  • Cristian Săpunaru

Mijlocași:

  • Ovidiu Hoban
  • Alexandru Chipciu
  • Mihai Pintilii
  • Nicuşor Stanciu
  • Gabriel Torje
  • Lucian Sânmărtean
  • Andrei Prepeliţă
  • Adrian Popa

Atacanți:

  • Denis Alibec
  • Claudiu Keşeru
  • Florin Andone
  • Bogdan Stancu

Steaua principală a echipei

De la epoca lui Gheorghe Hagi- Maradona din Carpați și – periodic – lui Adrian Mutu la echipa națională a României, din păcate, nu se disting stele strălucitoare și nume sonore, care să sugereze foșnet în Europa și în întreaga lume. Probabil, principala stea de la Pui, rămâne încă Razvan Rat, care a apărat culorile Șahtior-ului din Donețk de-a lungul a zece ani. Experimentatul căpitan de treizeci și patru de ani, în preliminare a apărut în nouă întâlniri, petrecând un total pe teren 810 minute (a treia cifră în echipă).

Iordănescu preponderent joacă pe contraatac, și de multe ori se confruntă cu o presiune și o avalanșă de atacuri din partea adversarilor, lui Rаt, care a văzut multe în cariera sa, i se atribuie un rol serios. Este de remarcat că, Razvan are o experiență valoroasă de apariții la Euro, în 2008 românul a luptat pe câmpurile Austriei și Elveției.

Pe lângă experiența și autoritatea sa, Rat la anii lui rămâne un jucător de neînlocuit pe flancul stâng de apărare. În selecții el a jucat în nouă meciuri, remarcându-se prin trei transmisii rezultative. Este curios, de asemenea, că cele mai multe atacuri ale echipei române, vor fi construite prin intermediul altui veteran de 36 de ani Lucian Sânmărtean.

Desigur, anii își spun cuvântul, poate Raț nu mai este ca pe vremurile lui Șahtior Donețk, dar dânsul mai este în stare să-și desfășoare calitativ activitatea de apărare și susținere a atacului.

Un rol important, cu siguranță, va juca și faptul, că o parte substanțială din sezon căpitanul a ratat din cauza unei accidentări la umăr. Pe de o parte, dânsul a fost lipsit de practica de joc, dar, totodată, Răzvan s-a odihnit bine, și la Euro ar putea ajunge destul de proaspăt și la un vârf de formă.

Împreună cu Multă Baftă fiți la curent cu cele mai recente știri și evoluții majore de la Campionat.

Antrenorul a echipei românești

Anghel Iordănescu, fără îndoială, se bucură de o frenetică popularitate și autoritate incontestabila la domiciliu. Se pare, toate principalele realizări istorice române de fotbal într-un fel sau altul sunt legate de numele lui. Începând calea în 1986, in echipa Steaua în calitate de asistent, Iordănescu a ajutat colectivul a triumfa în Cupa Campionilor europeni și Supercupa Europei.

Anghel Iordănescu Euro 2016 - Multabafta.com

În termen de trei ani, tânărul antrenor a adus echipa sa în finala celui mai prestigios turneu de club dar de data aceasta a câștigat geniul tacticii Ariggo Sacchi cu incomparabilul, în acele zile, Milano. Ei bine, cu excepția faptului, că Anghel are în activ două victorii în AFC Liga Campionilor, extrase cu Al-Hilal și Al-Ain, în 2000 și 2005, respectiv. Ce să mai spunem despre concurența pe scena internă – Iordănescu deține patru campionate si trei cupe ale României. Având în vedere o astfel de listă de succes, era de așteptat că, în timp, Anghel, a devenit antrenorul echipei naționale, cu care a participat de trei ori la mari competiții internaționale, iar în 1994 a pretins la semifinala campionatului mondial, însă a cunoscut o înfrângere după loviturile de departajare în meciul împotriva suedezilor.

În 2007, Iordănescu a anunțat finalizarea carierei sale și și-a ținut promisiunea până relativ recent. Deoarece în anul 2014, Victor Pițurcă cu scandal a părăsit funcția de conducere la Tricromatici, România și federația de fotbal în regim de urgență, a propus un contract și, în final, a treia oară, l-a desemnat pe Anghel în calitate de antrenorul lotului.

Este important, ca atunci când apără propria poarta, colectivul, în principal, se reconstruiește în 3-5-2, fapt ce nu reduce potențialul atacator. În principiu, în orice situație, Iordănescu, este dispus pentru atac – aceasta, de fapt, și explică locul doi în grupă.

Mingea jucătorilor aproape niciodată nu a întârziat – principala caracteristică tare a Puilor sunt pasurile diagonale lungi și aruncările în careu, unde stau în gardă experimentații Bogdan Stancu și Claudiu Keşeru. Multă Baftă și spor la joc!

Calea spre Campionatul Europei

Turneul de grup: +5=5-0, 11:2, 20 puncte – locul 2 în grupă

Irlanda De Nord (2:0, 0:0), Ungaria (1:1, 0:0), Finlanda (2:0, 1:1), Insulele Feroe (1:0, 3:0), Grecia (1:0, 0:0)

Naționala României a generat, probabil, unul dintre cele mai bune cicluri de calificare din istoria sa. Trebuie să remarcăm faptul, că grupa F după selecția adversarilor a fost destul de omogenă – la început de screening , outsideri au fost considerați doar reprezentanții insulelor Feroe, în timp ce alți candidați – de fapt, România, Irlanda de Nord, Finlanda, Ungaria și Grecia puteau concura pentru un loc în play-off. Adevărat, în practică s-a întâmplat contrar așteptărilor – de exemplu, aceleași “anulate” insule Feroe au atins un succes istoric, pentru nivelul lor, iar Grecia a demonstrat o lipsă de pregătire dezastruoasă, rușinos ocupând ultimul loc.

Băieții din Carpați au făcut față situației strălucit și, apropo, împreună cu Anglia, Italia și Elveția – nu au suferit nici o înfrângere pe parcursul calificărilor.

Victoria de la start împotriva Elenilor a fost susținută de rezultative succese în meciurile cu Irlanda de Nord, Finlanda și dublu – cu insulele Feroe. Acest lucru a permis discipolilor lui Anghel Iordănescu, să ocupe în cele din urmă, locul doi – Irlanda de Nord a depășit echipa noastră doar cu un singur punct.

Partida dintre Franța și România. 10.06, Saint-Denis

Pe 10 iunie 2016, Puii au scăpat două mingi in poarta sa, răspunzând franțujilor doar cu una.

Partida dintre Franța și România a devenit meciul de deschidere de la Euro-2016. Pe Stade de France echipa franceză a învins prin lovitura mijlocașului Dimitri Paye în minutul 89 al întâlnirii.

Echipa română a început minunat prima repriză, având o excelentă oportunitate de a deschide scorul, dar portarul a parat lovitura. Golul rapid al echipei române ar fi putut afecta cursul întregului meci. La începutul reprizei a doua echipă a făcut, de asemenea, periculoase incursiuni în careul adversarilor.

Antrenorul principal al echipei naționale a României, Anghel Iordănescu și-a împărtășit emoțiile luptei împotriva Franței (1:2): Vreau să felicit discipolii cu ceea că ei au întruchipat, în acest meci, toate ideile mele tactice. În ciuda înfrângerii, mulțumesc jucătorilor pentru jocul de calitate. E dureros să pierzi din cauza golului în minutul 89, dar a fost adus de o lovitură teribilă a unui mare jucător.

În vestiar băieții mei au fost foarte suparăți. Ei și-au dat toate puterile, și nu va fi ușor, să-și refacă forma dorită”, a mai adăugat antrenorul românilor. Echipa multabafta.com este sigură, că avantajele selecționatei României sunt evidente.

Selecționata României mai are să lupte împotriva Albaniei și Elveției

15.06. România – Elveția (Paris, 19:00)

19.06. România – Albania (Lyon, 22:00)

24 de echipe – cele mai puternice echipe de fotbal din Europa – este o mare onoare de a concura pentru campionat. Și pentru noi, pentru români, e o mare bucurie și plăcere, că printre ele există și echipă românească de fotbal. Toți cetățenii români doresc idolilor săi multă încredere în sine, victorie și succes. Și la fel le dorim să reprezinte în mod corespunzător România. Înainte spre victorie!

Ultimele noutăți de la Euro 2016

România și Elveția au terminat întâlnirea la egalitate, deci echipa țării cantoanelor a obținut mari șanse a fi calificată în următoarea fază a competiției. În cele două meciuri rămase ale grupei, România are drept adversar Albania, iar Elveţia joacă cu Franţa. După obținerea primului punct în grupa A, “Tricolorii” continuă să se lupte pentru calificare

După cum a fost menționat mai sus, România a dobândit primul punct după egalul cu Elveţia. Elevii lui Petkovic de la bun început sau arătat periculoși – Seferovic a zădărnicit o ieșire la offside şi a tras un șut aproape de colțar. La prima acțiune primejdioasă a Puilor, Chipciu a dobândit un penalty în urmă ce Lichsteiner l-a tras de tricou, iar Bogdan Stancu din nou marcat.

România – Albania: 0-1. Puii, fără nicio victorie, părăsesc turneul din Franța

Echipa naționala a României de fotbal s-a dovedit învinsă de naționala Albaniei cu scorul de 1-0. Românii au arătat cel mai modest al său meci la EURO 2016, pierzând, după 68 de ani, Albaniei, prin golul lui Armando Sadiku (43).

În fața stadionului plin de albanezi, Tricolorii au făcut un meci slab și au încheiat pe locul al patrulea în Grupa A, dând-se a fi înaintați de Albania, Elveția și Franța. Unica circumstanță atenuantă a acestei înfrângeri este faptul, că în acest meci decisiv, Naționala nu a rămas fără doi jucători de bază, Mihai Pintilii și Răzvan Raț, care au fost accidentați recent.

Necatand la faptul ca Tricolorii au parasit Euro atat de repede, portalul multabafta.com, doreste Nationalei inca multe meciuri tari in continuare, Multa Bafta si ca Cupa Campionilor 2018 sa fie castigata de Romania.

înregistrari similare

Lasă un comentariu


*